- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Lody bananowe (bez mleka)
- Halibut pod parmezanem
- Sos prowansalski aioli
- Makaron w sosie Mornay
- Jeż
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Ciasto czekoladowe
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Ryż z jajkami na parze
- Zawijaski z chleba tostowego
- Tortilla hiszpańska
- Sernik czekoladowy
- Grzanki z mozzarellą
- Naleśniki z mięsem
- Kurczak z ryżem
- Sos jogurtowy
- Pizza hawajska
- Przecier owocowy
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Leśny przysmak na kolację
- Dip fasolowy
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Włoska zupa jarzynowa
- Dal z soczewicy
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Placuszki-kaczuszki
- Grejpfrut z sałatką z kurczaka
- Makaron rozmaitości
- Grecki gulasz z drobiu
- Deser owocowy
- Pierś z kurczaka i kuskus z pomidorami
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Kruchy placek ze śliwkami
- Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym z makaronem
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Chłodnik z pomidorów
- Barszcz ukraiński
- Bruschetta na kilka sposobów
- Sałatka ryżowa (bezglutenowa)
- Naleśniki z sosem mornay
- Lody z jogurtu
- Krem z pogniecionych truskawek
- Szpinak zapiekany z serem
- Makrela w ziołowej potrawce
- Zupa śliwkowa
- Tort (bez glutenu)
- Zupa krem ze szparagów
- Ciasto marchwiowe
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Rulonik z szynki
- Tarta z grzybami
- Sezamki
- Kurczak w potrawce
- Szarlotka biszkoptowa