- Kruche spiralki
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Placuszki serowe
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Karpatka
- Panierowane serki pleśniowe
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Tartinki
- Kruche pierniczki
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Białe leczo
- Chrupki Krzysia
- Makaron w sosie Mornay
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Leniwe bez białego sera
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Tzatziki
- Biszkopt z owocami
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Piernik
- Pierogi z soczewicą
- Wyraziste tofu
- Spaghetti z bobem
- Barszcz czerwony
- Zupa krem z włoszczyzny i pomidorów
- Cukinia z mięsem mielonym
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Migdały w karmelu
- Pierwsze dziecięce ciasto
- Jabłka z aronią
- Masa czekoladowa
- Budyniowa zupa malinowa
- Kaszka kukurydziana z morelami
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Nadziewany kabaczek
- Blinki z cukinii
- Pieczeń cielęca
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Rogaliki kokosowe
- Kolorowa jajecznica
- Lody bananowo - czekoladowe
- Omlet grzybek z kozim serem
- Sola meuniere
- Rizotto z tuńczykiem
- Risotto z łososiem
- Ciasto z dynią
- Zupa pieczarkowa
- Zapiekanka z mięsa i ziemniaków
- Cudowna cukinia
- Sałatka z tuńczyka i fasoli
- Placki z jabłkami
- Daktylowe kulki
- Kolorowe kulki
- Kisiel malinowy