- Makaron w sosie Mornay
- Placuszki z cukinii
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Makrobiotyczne gołąbki
- Papryka faszerowana warzywami
- Kruchy placek ze śliwkami
- Naleśniki z mięsem
- Faszerowane papryki
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Botwina
- Kompot z suszu
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Włoski chleb ziołowy
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Cukinia faszerowana serem
- Pierogi z owocami
- Omlet po francusku
- Miodek cebulowy
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Spaghetti z pulpetami
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Surówka z cykorii i natki
- Krem cytrynowy (bez glutenu)
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Zupa-krem z marchwi
- Masa pomarańczowa
- Croque monsieur i croque madame
- Przecier owocowy
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Dip fasolowy
- Tarta jabłkowa II
- Delikatny sernik
- Sałatka z tuńczyka i fasoli
- Kisiel owocowy
- Krem z budyniu (bez jajek)
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Babeczki z szynką i serem
- Puree z dyni
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Kurczak z czereśniami
- Paluszki z kurczaka z sosami
- Rurki z kremem pistacjowym
- Puree ziemniaczane
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Zapiekanka z mięsa i ziemniaków
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Schab winny
- Pulpety rybne
- Daktylowe roladki
- Knedle ze śliwkami
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Zapiekanka z serka homogenizowanego i makaronu
- Sałatka z truskawek i melona
- Kotlety mielone dla dzieci
- Ciastka owsiane
- Surówka z żurawinami i selerem