- Sos majonezowy
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Schab pieczony po galicyjsku
- Chleb (przepis podstawowy)
- Ziemniak w kropki
- Zapiekanka z mięsa i ziemniaków
- Mleczne wafelki
- Ryż z truskawkami
- Delikatny i puszysty sernik
- Odświętna sałatka z kapusty pekińskiej
- Pulpeciki pod beszamelem
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Deser biało czerwony
- Daktylowe kulki
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Ryba po żydowsku
- Figowe rogaliki
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Rogaliki drożdżowe
- Zielony twarożek
- Kruche ciasto z masą makową
- Budyniowa zupa malinowa
- Koktajl jabłkowy
- Lody bananowo - czekoladowe
- Układanka warzywno-owocowa
- Zapiekanka warzywna z cukinią
- Jogurt własnej roboty
- Kiszone ogórki cioci Marty
- Surówka z dyni
- Dal z soczewicy
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Botwina
- Ryba w sosie warzywnym
- Słone patyczki
- Arabski chleb pita
- Zupa nic (bez glutenu)
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Ciasto z owocami
- Placuszki-kaczuszki
- Faszerowane papryki
- Łosoś pieczony w soli
- Schab winny
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Przecier jabłkowy
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Jajka faszerowane
- Tarta szpinakowa
- Sok jagodowy
- Sernik na zimno
- Babka pijaczka (bez glutenu)
- Napój marchwiowo - truskawkowy
- Kapusta pekińska z patelni
- Faszerowane kurze piersi
- Surówka z marchwi i jabłka
- Makaron z serem
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Kasza gryczana z serem
- Spaghetti z pulpetami
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*