- Rogaliki drożdżowe
- Kotlety z płatków owsianych
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Bananowe frytki
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Koktajl z owoców sezonowych
- Mus z kaszy manny
- Jagodzianki
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Trufle czekoladowe
- Zapiekanka brokułowa
- Pyszna pasta z tofu
- Ryżowa szarlotka
- Gołąbki z winogronowych liści
- Pomidorowy koktajl
- Legumina śliwkowa
- Pasta - jajo i basta
- Schab z rodzynkami
- Krem z pomidorów
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Racuchy drożdżowe
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Puree z marchwi
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Kruche ciasto
- Sałatka
- Chłodnik pomidorowy
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Owocowa legumina
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Sałatka z grilla
- Grzanki z pieczoną fetą
- Masło czosnkowe
- Spaghetti z cukinią
- Szpinakowe pesto
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Gwiazdeczki cynamonowe
- Sałatka z winogronami
- Tarta owocowa
- Kluski kładzione z jabłkami
- Puree z dyni
- Tarta prawie Tatin
- Ryba po żydowsku
- Placki (bez mleka, jajek)
- Daktylowe roladki
- Pasta z bakłażanów
- Knedle ze śliwkami
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Kurczak w curry
- Kruche ciasteczka
- Croque monsieur i croque madame
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Sałatka z drobiem i morelami