- Sałatka z młodych buraków i malin
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Zupa krem z brokułów ze śmietanką
- Pulpety
- Surówka z żurawinami i marchwią
- Deser gruszkowy
- Owsiane chrupki
- Knedle ze śliwkami
- Placki (bez mleka, jajek)
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Chrupiące kaczuszki
- Pieguski
- Ryba z porami i marchewką
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Indyk przekładany
- Pączki (bez glutenu)
- Zupa z zielonej sałaty
- Lekkie ciasto czekoladowe
- Masa czekoladowa - ganache
- Ratatuja nicejska
- Karp w szarym sosie
- Zapiekanka warzywna - grecka
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Przysmak serowy
- Lody (bez mleka)
- Ryba w sosie koperkowym
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Kruchy placek ze śliwkami
- Kurczak w soku winogronowym
- Indyk w galarecie
- Galaretki
- Placki ziemniaczane
- Ptysie na słodko z nadzieniem z bitej śmietany
- Owocowy indyk
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Naleśniki z mięsem
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Grzanki z mozzarellą
- Bananowa manna
- Koktajl z mango
- Zupa śliwkowa
- Ryba po grecku
- Omlet z cukinią i papryką
- Guacamole
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Zupa ze świeżych pomidorów
- Ciasteczka migdałowe
- Puchatkowe ciasteczka
- Sorbet owocowy
- Krem z pogniecionych truskawek
- Budyń (bez mleka)
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Owocowa legumina
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Ciasto jogurtowe
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe