- Makaron z warzywami
- Omlet z pomidorami i papryką
- Chrupki Krzysia
- Kisiel mleczno-owocowy
- Leśny przysmak na kolację
- Jajka mimoza
- Zupa owocowa
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Szwedzki łosoś
- Francuski sos czosnkowy
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Placuszki rybne orientalne
- Drób z porzeczkami
- Ślimaki daktylowe
- Kluski kładzione z jabłkami
- Kurczak pani prezes
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Lane kluski (bez jajek)
- Deser biało czerwony
- Warzywa smażone w cieście
- Spaghetti Estery
- Łagodne chili
- Panierowane paluszki rybne
- Tort (bez glutenu)
- Surówka z cykorii i natki
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Zupa krem z cukinii
- Babeczki z szynką i serem
- Leniwe bez białego sera
- Kulki mięsne po szwedzku
- Mus brzoskwinia - jabłko - banan dla dzieci
- Placuszki cukiniowe
- Ziemniaki po węgiersku
- Zupa z dyni
- Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Zupa śliwkowa
- Leczo ze śliwkami
- Rolady z kurzych piersi
- Lekkie ciasto czekoladowe
- Surówka z jabłek i dyni
- Makaron w sosie Mornay
- Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
- Faszerowane papryki
- Rulonik z warzywami
- Pulpety
- Zupa z jabłek na słono
- Zupa migdałowa
- Zupa gulaszowa
- Sałatka z ziemniaków z serem blue
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Spaghetti
- Chleb bezglutenowy
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)