- Chleb (bez glutenu)
- Przecier jabłkowy
- Bananowe frytki
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Polski sos wielkanocny
- Lody bananowo - czekoladowe
- Tarta - kruche ciasto
- Kiszone ogórki cioci Marty
- Kluski serowe
- Sałatka marokańska
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Sałatka litwacka
- Chrupiące kaczuszki
- Placki z jabłkami
- Pyzy
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Gołąbki po grecku
- Napój różany
- Kruszonka z jabłkami
- Cukinia z mięsem mielonym
- Omlet po polsku
- Szara pasta
- Ciasto marchwiowe z figami
- Ciasto bananowe
- Duszona ryba z warzywami
- Zapiekane kanapki liliputa
- Gruszki w kremie waniliowym
- Mielonka z dodatkami
- Pulpety z ryżem
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Miodek cebulowy
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Szparagi pod beszamelem
- Koktajl jabłkowy
- Pierwsze mięsko
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Kurczak w sosie czereśniowym
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Potrawka z kurczaka z warzywami w sosie pomarańczowym z curry
- Zupa migdałowa
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Bułka orzechowa
- Sernik dziecinnie prosty
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Ryba po żydowsku
- Strucla mini
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Zupa krem z dyni
- Lukier cytrynowy (bez mleka, jajek, glutenu)
- Naleśniki z sosem mornay
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Zrazy z kury
- Racuszki najłatwiejsze
- Surówka z jabłek i dyni
- Kurczak w migdałach
- Rulonik z wędzonym łososiem