- Różowa kaszka
- Pascha II
- Galaretka z surowymi owocami
- Pasta (dip) z bobu
- Zupa gulaszowa
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Przecier jabłkowy
- Chrupki Krzysia
- Tarta szpinakowa
- Kapusta pekińska z patelni
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Różowy koktail truskawkowy
- Lody waniliowe
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Żółty chłodnik
- Delikatny i puszysty sernik
- Czekoladowe chrupki
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Ciasteczka migdałowe
- Racuszki z dyni
- Sernik tradycyjny
- Sałatka z bakłażanów
- Kapusta z sosem sojowym
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Zupa francuska
- Bakłażany duszone
- Omlet z pomidorami i papryką
- Kluski serowe z rodzynkami
- Zupa waniliowa z poziomkami
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Placki z cukinii
- Sierpniowa sałatka
- Smażone banany
- Lane kluski
- Tarta z mrożonym szpinakiem
- Grejpfrut z sałatką z kurczaka
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Ciasto scrabble
- Ryba z porami i marchewką
- Zupa migdałowa
- Surówka z marchwi i jabłka
- Makaron z serem
- Krupniczek mamy
- Letni sorbet
- Zupa z kabaczków
- Makaron rozmaitości
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Lody czekoladowe
- Tarta z grzybami
- Makaron z serem i warzywami
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Błyskawiczny indyk w ogórkach
- Kopytka
- Gwiazdeczki cynamonowe
- Błyskawiczna sałatka z tuńczyka
- Soja prawie po bretońsku
- Cytrynowe masło
- Łagodny hummus