- Zdrowy bigos
- Soja prawie po bretońsku
- Panierowane paluszki rybne
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Udka kurczaka z mirabelkami
- Rulonik z serem
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Faszerowane kurze piersi
- Domek z naleśników ze szpinakiem
- Sałatka z bakłażanów
- Masło czosnkowe
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Mak z łamańcami
- Bułka orzechowa
- Kompot z rumiankiem
- Makaron z pesto pietruszkowym
- Kruche pierniczki
- Mus śliwkowy
- Miodek cebulowy
- Spaghetti z cukinią
- Kisiel malinowy
- Mleczny przysmak
- Przecier jabłkowy
- Sos prowansalski aioli
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Tarta cebulowa II
- Ciasto na ptysie
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Mielonka z dodatkami
- Masa pomarańczowa
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Owocowa legumina
- Kruche ciasteczka
- Pieczone jabłka
- Ziemniaki faszerowane
- Makrobiotyczne gołąbki
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Kruchy placek ze śliwkami
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Kasza gryczana z serem
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Jeż
- Daktylowe kulki
- Kurze skrzydełka z miodem i czosnkiem
- Brzoskwinie na ostro
- Mazurek cytrynowy III
- Sałatka szpinakowa
- Pasta z łososia
- Surówka z czerwonej kapusty
- Bakłażany z makaronem
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Owsiane chrupki
- Zimowy kurczak
- Pulpety z koperkiem
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Zapiekanka brokułowa
- Omlet po polsku
- Mleczne wafelki
- Spaghetti z papryką