- Tarta z mrożonym szpinakiem
- Indyk przekładany
- Grzanki z pieczoną fetą
- Sałatka z bakłażanów
- Ryba w sosie koperkowym
- Błyskawiczna sałatka z tuńczyka
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Pascha
- Szarlotka
- Placki z cukinii
- Zraziki sezamkowe
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Mazurek daktylowy
- Torcik z galaretką
- Kisiel mleczno-owocowy
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Sos pomidorowo-warzywny
- Zupa szpinakowa
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Tarta (bez glutenu)
- Proste ciasto na kruchy spód
- Koktajl z melona
- Indyk z marchewką
- Krem jarzynowy z indykiem
- Placek z zielonego groszku
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Pierogi kresowe
- Bitki wołowe w sosie pomidorowym
- Chleb kukurydziany
- Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym z makaronem
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Kruche ciasteczka przekładane kremem
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Kacze piersi z wiśniami
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Ciasto z owocami
- Tarta z pianą owocową
- Papryka nadziewana twarogiem
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Ryż z jajkami na parze
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Ptysie na słodko z nadzieniem z bitej śmietany
- Mięso duszone po turecku
- Tartaletki z porami
- Surówka z żurawinami i marchwią
- Frittata z warzywami
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Sernik tradycyjny
- Bułgarski chłodnik
- Ciasto czekoladowe
- Resztki lata
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Owsiane chrupki