- Knedelki z sandacza
- Barszcz ukraiński
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Wiśniowa legumina
- Kompot z rumiankiem
- Niezły pasztet z fasoli
- Zupa gulaszowa
- Spaghetti Estery
- Zrazy z pieca
- Makrela w ziołowej potrawce
- Sola meuniere
- Surówka z żurawinami i marchwią
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Batony orzechowo-kokosowe
- Naleśniki z jagodami
- Tort serowy wspaniały
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Racuszki gryczane
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Sorbet arbuzowy
- Wyraziste tofu
- Mazurek trójwarstwowy
- Placuszki drożdżowe
- Ryba po grecku
- Kasza gryczana z serem
- Trufle z herbatników
- Ostre ziemniaczki
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Zupa krem z pora
- Potrawka z kurczaka z warzywami w sosie pomarańczowym z curry
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Uszka wigilijne (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zupa szczawiowa
- Placuszki z marchwi i ziemniaków
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Sałatka owocowa na słono
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Bułka orzechowa
- Cielęcina ze szpinakiem i brokułami
- Ciasto scrabble
- Indyk w galarecie
- Bitki z drobiu w sosie cytrynowym
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Delikatny sernik
- Koktajl pomarańczowo- marchwiowy
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Pulpety rybne
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Makaron w sosie Mornay
- Amerykańska szarlotka
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Kurczak w sosie cytrynowym
- Tarta cebulowa II
- Zupa z dyni na słono
- Sałatka z tuńczyka i fasoli
- Schab pieczony po galicyjsku
- Niesłodka zupa z dyni
- Sernik (bez glutenu)