- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Brzoskwinowe oczko
- Koktajl dla malucha z miodem i jogurtem
- Pasta (dip) z bobu
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Kiszone ogórki cioci Marty
- Ziemniaki po węgiersku
- Smażona mozzarella
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Mozzarella w karecie
- Koktajl z mango
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Deser z rabarbarem
- Leczo ze śliwkami
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Fritata - warzywa w jajku
- Torcik z galaretką
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Kurczak w potrawce
- Czipsy
- Owocowa legumina
- Koktajl mleczno-owocowy
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Sos majonezowy
- Indyk z marchewką
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Napój marchwiowo- truskawkowy
- Owsiane chrupki
- Delikatny i puszysty sernik
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Gazpacho - chłodnik z warzyw
- Marchewka z brukselką
- Duszona ryba z warzywami
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Schab ze śliwkami
- Croque monsieur i croque madame
- Sierpniowa sałatka
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Kruche ciasto z truskawkami
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Soja prawie po bretońsku
- Łagodne chili
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Jagodzianki
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Kartoflana zapiekanka
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Sałatka z bakłażanów
- Mulatki z bakaliami
- Dipy jogurtowe
- Papryka faszerowana warzywami
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Wycinanki z sera
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami