- Paszteciki z tuńczykiem
- Sałatka z malin i arbuza
- Włoski chleb ziołowy
- Kruche ciasteczka przekładane kremem
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Kluski serowe
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Rurki z kremem pistacjowym
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Sałata z truskawkami
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Zupa krem z zielonego groszku
- Galaretka z surowymi owocami
- Pomidorowa trochę inna
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Sałatka ryżowa
- Felafelki
- Kurczak w migdałach
- Zupa migdałowa
- Sałatka makaronowa
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Kurczak z marchewką
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
- Kluseczki bananowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Cytrynowy biszkopt
- Deser gruszkowy
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Omlet z pomidorami i papryką
- Krem z budyniu (bez jajek)
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Kurczak z kaszą
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Zrazy z pieca
- Ciasto bananowe
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Szaszłyki z łososia
- Przecier jabłkowy
- Sałatka z grilla
- Pączki z białego sera
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Smażona mozzarella
- Sos majonezowy
- Surówka z mieszanych warzyw
- Mleczne wafelki
- Żółta pasta
- Chleb (przepis podstawowy)
- Słodkie kaszotto
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Pierogi kresowe
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Naleśniki z mięsem