- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Kotleciki z soji
- Gazpacho - chłodnik z warzyw
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Śliwki z figą i melisą
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Kotleciki cielęce
- Mazurek nugatowy
- Sałatka z truskawek i melona
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Koktajl malinowy
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Zupa z marchwi
- Strudel z jabłkami
- Sorbet malinowy
- Omlet po polsku
- Placuszki z marchwi i ziemniaków
- Ziemniaki po duńsku
- Faworki dla małych dzieci (bez glutenu)
- Spaghetti z papryką
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Wołowina w sosie
- Mrożone owoce na patyku
- Rolada serowa
- Placuszki serowe
- Ciasteczka migdałowe
- Sałatka z arbuza i fety
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Cukiniowe ciasto
- Puree z dyni
- Sałatka dziadka Julka
- Tarta wiśniowa
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Paszteciki (bez jajek)
- Surówka z żurawinami i selerem
- Sos wiśniowy do owoców
- Lekka rybna
- Panga w pergaminie
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Niezły pasztet z fasoli
- Koktajl jabłkowy
- Jeż z awokado
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Kartoflana zapiekanka
- Pulpety
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Galaretki
- Chleb (bez glutenu)
- Kartofle duszone
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Botwina
- Jabłka z aronią
- Tort makowy pyszny
- Zupa krem z cukinii
- Pierogi leniwe (bez glutenu)