- Sos pomidorowo-warzywny
- Barszcz ukraiński
- Mus z kaszy manny
- Sezamowa marchew
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Faszerowana cukinia
- Placek z cukinii
- Placuszki cukiniowe
- Zupa śliwkowa
- Kruche ciasto
- Placuszki z tuńczyka
- Faworki dla małych dzieci (bez glutenu)
- Zapiekane kanapki liliputa
- Ciasto z dynią
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Kluski serowe
- Ryba w sezamie
- Pierwsze dziecięce ciasto
- Puree z truskawek i kiwi
- Ziemniaki po bułgarsku
- Omlet po francusku
- Placuszki serowe
- Sałatka owocowa
- Jabłka w cieście
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Placek gruszkowy
- Schab z pomarańczami
- Ziemniaki faszerowane
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Bułki maślane
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Sok jabłkowy
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Kotlety gryczane
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Kurze zawiniątka
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Zapiekanka z sera i makaronu
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Ryba w sosie koperkowym
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Różności pod beszamelem
- Pączki (bez glutenu)
- Knedle ze śliwkami
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Cygański kociołek
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Zupa-krem z marchwi
- Lody bananowo - czekoladowe
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Baba wielkanocna z szafranem
- Sorbet porzeczkowy
- Cytrynowe masło
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Sorbet malinowy