- Jabłko z sałatką ryżową
- Zupa owocowa
- Masa czekoladowa
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Sernik tradycyjny
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Surówka z jabłek i dyni
- Mrożone bezy z malinami
- Zapiekanka z mięsa i ziemniaków
- Blinki z cukinii
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów
- Lody jagodowe z miętą
- Mazurek daktylowy
- Pączki z białego sera
- Sałatka z tofu
- Wesołe omleciki
- Sałatka litwacka
- Kruche wiatraczki
- Tarta brokułowa
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Surówka z żurawinami i marchwią
- Ziemniaki po niemiecku
- Puree z dyni
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Grecka zapiekanka warzywna
- Sajgonki (bez glutenu)
- Kawior z bakłażana
- Owocowy indyk
- Gołąbki po grecku
- Pierniczki
- Zupa z marchwi
- Grzybek śmietanowy
- Rogaliki z powidłami
- Kasza gryczana z serem
- Jabłko duszone
- Kotleciki z tuńczyka
- Kurczak z pomidorami
- Tartinki
- Pianka bananowa
- Sałatka ryżowa z curry
- Kotlety gryczane
- Tarta - kruche ciasto
- Cukinia z wody
- Fritata - warzywa w jajku
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Zupa z cukinii
- Krem z cukinii
- Pierogi ruskie
- Domowy kisiel wiśniowy
- Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
- Pierogi kresowe
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Faworki dla małych dzieci (bez glutenu)
- Koktajl z owoców sezonowych
- Mrożony jogurt jagodowy
- Pasztet z łososia
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Sałatka dziadka Julka
- Zupa-krem z zielonego groszku