- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Grecka zapiekanka warzywna
- Krupniczek mamy
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Sos wiśniowy do owoców
- Napój marchwiowo-malinowy
- Eskalopek z pomidorem
- Tzatziki
- Kapuśniak i ogórkowa
- Indyk w galarecie
- Lody z jogurtu
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Bananowe frytki
- Pasta (dip) z bobu
- Kisiel malinowy
- Zupa z zielonego groszku
- Pomidory nadziewane ryżem
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Pieczeń barania po angielsku
- Pieczone pierożki z serem
- Placki ziemniaczane
- Lody bananowo - czekoladowe
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Placek z cukinii
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Pasta - jajo i basta
- Kajmak mleczny (bez glutenu)
- Omlet arabski
- Miodek cebulowy
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Tarta - kruche ciasto
- Zapiekane kanapki liliputa
- Puchatkowe ciasteczka
- Mus brzoskwiniowy
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Kapuśniak
- Powidła śliwkowe
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)
- Warzywa z drobiem po chińsku
- Sos pomidorowo-warzywny
- Krem cytrynowy (bez glutenu)
- Pasta z bakłażana
- Ciasto z dynią
- Francuski sos czosnkowy
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Pomidorowa z lanymi kluseczkami
- Koktajl z mango
- Błyskawiczna sałatka z tuńczyka
- Kotleciki cielęce
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Pierwsze mięsko
- Lody czekoladowe
- Niezły pasztet z fasoli
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Jabłka z aronią