- Racuszki gryczane
- Ciasto z dynią
- Ciasto jogurtowe
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Bitki panierowane z wariacjami
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Surówka z czerwonej kapusty
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Mus truskawkowy II
- Knedle ze śliwkami
- Kanapka z pastą jajeczną
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Pączki (bez glutenu)
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Dipy jogurtowe
- Bakłażanowe kotlety
- Babka drożdżowa III
- Zupa jagodowa
- Zapiekanka warzywna z cukinią
- Ryżowa szarlotka
- Kurczak pani prezes
- Sałatka z kurczakiem wędzonym
- Zimny pomidor
- Paszteciki z tuńczykiem
- Zupa szczawiowa
- Sałatka z ziemniaków z serem blue
- Sałatka dziadka Julka
- Frittata z warzywami
- Szarlotka
- Gołąbki z winogronowych liści
- Zupa pomidorowa
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Omlet po włosku (frittata)
- Pasta z kurczaka
- Croque monsieur i croque madame
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Surówka z selera z owocami
- Makaron z sosem bez gotowania
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Zupa migdałowa
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kremowa zapiekanka z ziemniaków
- Surówka z cykorii i natki
- Racuchy drożdżowe
- Barszcz postny
- Chleb pita
- Placuszki drożdżowe
- Pieczeń barania po angielsku
- Cielęcina ze szpinakiem i brokułami
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Smażone banany
- Drób z jabłkami
- Rulonik z pieczonym kurczakiem
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Gjuwecz po słowiańsku
- Pulpety z ryżem