- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Szpinak zapiekany z serem
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Panierowane paluszki rybne
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Koktajl wiśniowy
- Cukinia z mięsem mielonym
- Konfitury (i sok) z malin
- Lody twarożkowe
- Pasta z kurczaka
- Sałatka z truskawek i melona
- Legumina cytrynowa
- Domowe pesto uproszczone
- Potrawka z kurczaka z warzywami w sosie pomarańczowym z curry
- Krem z pogniecionych truskawek
- Pierogi leniwe
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Makaron z twarożkiem na słodko
- Kurczak w sosie cytrynowym
- Bitki wołowe w sosie pomidorowym
- Krem jabłkowy
- Sos prowansalski aioli
- Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Babka drożdżowa III
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Bułka orzechowa
- Kulki serowo-orzechowe
- Faszerowana cukinia
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Ziemniaki faszerowane
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Mrożone bezy z malinami
- Zimowy kurczak
- Dynia z piekarnika
- Tarta z jabłkami
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Ciasto z owocami
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Szpinak z baraniną
- Domowy kisiel wiśniowy
- Kruche ciasteczka ( bez glutenu)
- Croque monsieur i croque madame
- Pasta (dip) z bobu
- Kruche ciasto z owocami i pianą
- Rozmaitości na parze
- Pączki (bez glutenu)
- Bakłażany z makaronem
- Ciasto (bez mleka)
- Surówka z jabłek i dyni
- Kisiel z jabłkiem
- Panga w pergaminie
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Zupa krem z kalafiorów
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Deser owocowy