- Tarta z żurawinami
- Sałatka ryżowa
- Surówka z marchwi
- Ciasto-legumina z owocami
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Śliwkowy omlet
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Kulki serowo-orzechowe
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Jajka panierowane
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Pasztet z łososia
- Chleb (bez glutenu)
- Krem z pomidorów
- Szarlotka biszkoptowa
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Sałatka owocowa
- Przecier owocowy
- Sos wiśniowy do owoców
- Wiśniowa legumina
- Kapusta z sosem sojowym
- Domowe pesto uproszczone
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Zimowy kurczak
- Odświętna sałatka z kapusty pekińskiej
- Kluseczki bananowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zupa krem z kalafiorów
- Ciastka orzechowe
- Sorbet brzoskwiniowy
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Mazurek nugatowy
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Tarta i babeczki z porami i szynką
- Kolorowy ryż
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Pieczone pierożki z serem
- Zupa krem z mrożonych kalafiorów
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Pierś z kurczaka i kuskus z pomidorami
- Kotleciki z tuńczyka
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Kruche spiralki
- Kartoflana zapiekanka
- Zupa krem ze szparagów
- Cynamonowe gwiazdki z lukrem
- Konfitury (i sok) z malin
- Masa pomarańczowa
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Zrazy z pieca
- Spaghetti z cukinią
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Karp w szarym sosie
- Indyk w warzywach z porzeczkami
- Chleb (przepis podstawowy)
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)