- Chleb (przepis podstawowy)
- Kurczak w potrawce
- Niezły pasztet z fasoli
- Kolorowe kulki
- Owocowe zabawki
- Zupa krem ze szparagów
- Ciasteczka czekoladowo-owsiane
- Chłodnik pomidorowy
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Tarta jabłkowa II
- Odświętna sałatka z kapusty pekińskiej
- Białe leczo
- Leniwe bez białego sera
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Rurki z kremem pistacjowym
- Knedle ze śliwkami
- Dip fasolowy
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Krem z cukinii
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Pomidorowa trochę inna
- Surówka z marchewki
- Bułeczki serowe
- Tarta wiśniowa
- Puree z truskawek i kiwi
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Chrupiące wafle
- Spaghetti z pulpetami
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Indyk w galarecie
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Błyskawiczny chłodnik
- Rogaliki
- Zimowy salad bar
- Faszerowane papryki
- Otulona brzoskwinia
- Fritata - warzywa w jajku
- Krem z kalafiora
- Kisiel malinowy
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Chleb pita
- Pieczeń barania po angielsku
- Zapiekanka z jabłek i makaronu
- Pieczone pierożki z serem
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Makaron w sosie Mornay
- Młode warzywa z pieca
- Kotlety mielone dla dzieci
- Tarta z brokułami lub z porami
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Koktajl malinowy
- Chrupki Krzysia
- Lody bananowe (bez mleka)
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Omlet po włosku (frittata)
- Ryba po grecku II
- Kartofle duszone