- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Kurczak z czereśniami
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami
- Przecier z manną
- Drób z porzeczkami
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Zupa migdałowa
- Schab ze śliwkami
- Tzatziki
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Pizza pomidorowo-serowa
- Biszkopty bezglutenowe
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Napój z owoców jagodowych
- Pizze - miniaturki
- Zapiekanka z serka homogenizowanego i makaronu
- Ciasto do pizzy: kruche
- Surówka z selera z owocami
- Zapiekanka z mięsa i ziemniaków
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Pączki z białego sera
- Indyk z marchewką
- Makaron z serem
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Pulpety z koperkiem
- Tarta z jabłkami
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Kurczak z curry
- Sałatka z cukini
- Naleśniki chińskie
- Zapiekanka z sera i makaronu
- Pesto po polsku
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Zapiekanka rybna
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Wołowina w sosie
- Zielona zupa
- Różowy koktail truskawkowy
- Chleb bezglutenowy
- Lody bananowe (bez mleka)
- Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu)
- Placuszki z tuńczyka
- Żółty chłodnik
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Cukiniowe ciasto
- Ryba po grecku II
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Kisiel z truskawkami
- Sernik tradycyjny
- Kuskus jak prawdziwy
- Placek z owocami (bez mleka)