- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Sos różowy
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Sos pomidorowo-warzywny
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Krem truskawkowy
- Rulonik z warzywami
- Tarta z brokułami lub z porami
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Spaghetti z bobem
- Naleśniki biszkoptowe z truskawkami
- Pasta z awokado
- Terrine z białego sera
- Kurczak z czereśniami
- Sałatka makaronowa
- Wyraziste tofu
- Budyń z żółtkiem
- Mięso duszone po turecku
- Tarta ze szpinakiem
- Surówka z dyni
- Pyzy
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Zapiekanka rybna
- Szejk niekoniecznie arabski
- Zupa krem z marchwi
- Chleb (przepis podstawowy)
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Mazurek trójwarstwowy
- Racuszki
- Kluski serowe z rodzynkami
- Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
- Małdrzyki - placuszki serowe
- Kurczak z jabłkiem
- Figowe rogaliki
- Sorbet brzoskwiniowy
- Szpinakowa zapiekanka
- Surówka z cykorii i natki
- Faszerowana cukinia
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Zupa jagodowa
- Zupa z zielonej sałaty
- Szarlotka miękka
- Pizza (bez mleka)
- Deser brzoskwiniowy
- Chrupiące babeczki
- Ryba po żydowsku
- Mus brzoskwiniowy
- Biszkopt
- Deser owocowy
- Szpinak zapiekany z serem
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Sałatka z tofu
- Chrupki Krzysia
- Sezamowa marchew
- Faworki dla małych dzieci (bez glutenu)
- Pasta z bakłażanów
- Placek z cukinii
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)