- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Placki z jabłkami
- Rizotto z tuńczykiem
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Omlet po polsku
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Ślimaki daktylowe
- Mus owocowy
- Trufle z herbatników
- Chleb pita
- Kurczak z warzywami
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Zupa krem z zielonego groszku
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Mleczny przysmak
- Pomidory faszerowane sałatką majonezową
- Placuszki-kaczuszki
- Zimny pomidor
- Indyk w warzywach z porzeczkami
- Puree z truskawek i kiwi
- Pizza hawajska
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe
- Mus truskawkowy II
- Pieczeń barania po angielsku
- Masło czosnkowe
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Zupa krem z pora
- Chleb alpejski z orzechami
- Zupa śliwkowa
- Koktajl wiśniowy
- Owsiane chrupki
- Kruche ciasto z musem owocowym
- Sos wiśniowy do owoców
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Zupa krem z marchwi
- Zupa z pulpetami
- Cukinia faszerowana serem
- Warzywa z kuskusem (makaronem)
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Sałatka z kwiatami
- Ciasto jogurtowe
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Bakłażany duszone
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Kuszące jabłka
- Chleb (przepis podstawowy)
- Ciasto (bez mleka)
- Grecki gulasz z drobiu
- Kulki mięsne po szwedzku
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
- Marchewka z brukselką
- Makaron z warzywami