- Smażona mozzarella
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Tarta prawie Tatin
- Sałatka z rukoli
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Knedle ze śliwkami
- Pulpety z koperkiem
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Pierogi kaukaskie
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Dip fasolowy
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Tort czekoladowy
- Ciasteczka migdałowe
- Sorbet porzeczkowy
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Tort serowy wspaniały
- Zupa z soczewicy do termosu
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Kremowa zapiekanka z ziemniaków
- Sałatka marokańska
- Ptysie na słono z farszem serowym
- Kolorowa jajecznica
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Omlet po polsku
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Sałatka warzywna w marynacie
- Pomidory nadziewane ryżem
- Risotto z łososiem
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Pizza wegetariańska
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Placki z jabłkami
- Rolady z kurzych piersi
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Trufle czekoladowe
- Tzatziki
- Maślane bułeczki bez masła
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Makaron z sosem dyniowym
- Kartoflana zapiekanka
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Mięso duszone po turecku
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Mazurek trójwarstwowy
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Niesłodka zupa z dyni
- Figowe rogaliki
- Ślimaki daktylowe
- Jajka mimoza
- Kotlety gryczane
- Koktajl jabłkowy
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
- Bułeczki z kapustą