- Polski sos wielkanocny
- Tarta odwrócona z pomidorami
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Sorbet owocowy
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Szejk niekoniecznie arabski
- Drób z jabłkami
- Paszteciki (bez jajek)
- Budyń karmelowy
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Zupa krem z marchwi
- Knedle ze śliwkami
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Zrazy z kury
- Makaron w sosie Mornay
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Sałatka marokańska
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Zapiekanka z drobiu
- Dal z soczewicy
- Pierniczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Krem z pogniecionych truskawek
- Gaspacho - hiszpańska zupa na zimno
- Placek z zielonego groszku
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Torcik z galaretką
- Sałatka dziadka Julka
- Zupa ze świeżych pomidorów
- Rolady z kurzych piersi
- Tarta ze szpinakiem
- Jajka panierowane
- Chleb (bez glutenu)
- Napój marchwiowo- truskawkowy
- Deser z kaszy jaglanej
- Racuszki
- Omlet z pomidorami i papryką
- Placek z cukinii
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Deser z rabarbarem
- Pierwsze dziecięce ciasto
- Knedle ze śliwkami
- Układanka warzywno-owocowa
- Lody waniliowe
- Małdrzyki - placuszki serowe
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Zapiekanka z mięsa i ziemniaków
- Szpinak z baraniną
- Surówka z jabłek i dyni
- Ciasto do pizzy: kruche
- Pieczeń cielęca
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Strudel z jabłkami
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Sałatka z malin i arbuza