- Różowa kaszka
- Cukiniowe ciasto
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Sałatka z bakłażanów
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Cielęcina ze szpinakiem i brokułami
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Kaszka kukurydziana z morelami
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Nadziewany kabaczek
- Babka pijaczka (bez glutenu)
- Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Omlet po włosku (frittata)
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Pieczone jabłka
- Faszerowana cukinia
- Cynamonowo-migdałowe ciasteczka (bez mąki)
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Rulonik z warzywami
- Chleb ziołowy
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Szparagi w cieście
- Dipy jogurtowe
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Drobiowe bitki w sosie cytrusowym
- Surówka zimowa
- Chleb pita
- Placuszki z tuńczyka
- Krem twarożkowy z owocami
- Chleb bezglutenowy
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Knedelki z sandacza
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Sałatka ryżowa z curry
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Ziemniak w kropki
- Kruszonka z jabłkami
- Indyk w galarecie
- Zupa z dyni
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Gnocchi dyniowe
- Sos majonezowy
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Kotleciki z tuńczyka
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Pulpety z ryżem
- Placek z zielonego groszku
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Spaghetti z pulpetami
- Potrawka z kurczaka z warzywami w sosie pomarańczowym z curry
- Delikatny sernik
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Pierogi kresowe
- Naleśniki (bez glutenu)
- Sałatka z winogronami
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem