- Owocowa bomba
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Szwedzki łosoś
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Zupa gulaszowa
- Ślimaki daktylowe
- Niezły pasztet z fasoli
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Grzanki z mozzarellą
- Leśny przysmak na kolację
- Kisiel malinowy
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Mielonka z dodatkami
- Zielona zupa
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Pieczone jabłka
- Pierogi kresowe
- Kruchy placek ze śliwkami
- Galaretki
- Nadziewany kabaczek
- Żółta pasta
- Grecka zapiekanka warzywna
- Zupa pieczarkowa
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Sałatka
- Oliwki po swojemu
- Sałatka ryżowa z curry
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Tarta brokułowa
- Zupa śliwkowa
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Tarta cebulowa II
- Zupa krem z zielonego groszku
- Szpinakowe pesto
- Botwina
- Sos wiśniowy do owoców
- Bakłażany zapiekane
- Bitki z drobiu w sosie cytrynowym
- Mazurek cytrynowy III
- Murzynek Jaś
- Surówka z marchwi i jabłka
- Ziemniaki pieczone
- Panierowane serki pleśniowe
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Wołowina z fasolką szparagową
- Lody czekoladowe
- Racuszki najłatwiejsze
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Kruche ciasto z truskawkami
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Łazanki zapiekane z owocami
- Śliwkowa legumina
- Rulonik z pieczonym kurczakiem
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Resztki lata
- Wiśniowa legumina
- Kawior z bakłażana