- Zupa z soczewicy
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Szpinakowa zapiekanka
- Koktajl owocowy na lodach
- Frittata z warzywami
- Białe leczo
- Sałatka z tofu
- Kartoflanka przecieranka
- Zupa z dyni
- Ryż z truskawkami
- Chleb razowy z kminkiem
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Ciasteczka z cukierkową dekoracją
- Mleczny przysmak
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Zupa waniliowa z poziomkami
- Pasta - jajo i basta
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Szparagi solo
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Zupa z soczewicy do termosu
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Ciasto czekoladowe z orzechami
- Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Mazurek cytrynowy III
- Kopytka
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Makaron z warzywami
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Krem z cukinii
- Krem z kalafiora
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Napój marchwiowo- truskawkowy
- Masło czosnkowe
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Racuszki serowe
- Chrupiące wafle
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Makaron z twarożkiem na słodko
- Gruszki w kremie waniliowym
- Zupa migdałowa
- Surówka z kminkiem
- Zupa-krem z kukurydzy
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Lody na patyczkach
- Francuski sos czosnkowy
- Cynamonowo-migdałowe ciasteczka (bez mąki)
- Makaron z sosem dyniowym
- Babka pijaczka (bez glutenu)
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Pierogi z młodą kapustą
- Rolady z kurzych piersi