- Chłodnik
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Grzybek śmietanowy
- Sałatka z bakłażanów
- Zupa szczawiowa
- Ryba w sezamie
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Owoce z kruszonką
- Pizza wegetariańska
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Zupa krem z marchwi
- Szpinak z baraniną
- Migdały w karmelu
- Pierniczki całuski
- Gołąbki po grecku
- Chińskie jajka herbaciane
- Napój różany
- Budyniowa zupa malinowa
- Wycinanki z sera
- Cukinia z mięsem mielonym
- Gruszki w kremie waniliowym
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Pulpety rybne
- Panierowane paluszki rybne
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Ryba po żydowsku
- Papryka faszerowana warzywami
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Zupa szpinakowa
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Placuszki jabłkowe
- Jajka mimoza
- Kawior z bakłażana
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Bananowe frytki
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Puchate pyzy
- Placki z cukinii
- Rolady z kurzych piersi
- Legumina śliwkowa
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Ciasto (bez mleka)
- Miodek cebulowy
- Pascha
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Pierogi kresowe
- Bakłażanowe kotlety
- Kolorowy ryż
- Grzanki parmezanowe
- Spaghetti z pulpetami
- Dipy jogurtowe
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Pascha II
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Zawijaski z chleba tostowego
- Barszcz czerwony
- Lody owocowe