- Chleb bezglutenowy
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Mazurek daktylowy
- Placuszki-kaczuszki
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Puchatkowe ciasteczka
- Pasta z łososia
- Wytrawne kruche ciasto
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Zielony twarożek
- Spaghetti
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Zupa-krem z marchwi
- Makaron z sosem dyniowym
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Śliwkowa legumina
- Zupa krem ze szparagów
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Soja prawie po bretońsku
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Kapuśniak
- Kajmak mleczny (bez glutenu)
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Kurczak w potrawce
- Sałatka ryżowa (bezglutenowa)
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Cudowna cukinia
- Francuskie kiełbaski serowe
- Truskawki w czekoladzie
- Babeczki z szynką i serem
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Sałatka owocowa
- Zupa krem z pora
- Pizza (bez glutenu)
- Przecier z manną
- Potrawka z kurczaka ze śliwkami i miodem
- Zapiekanka z sera i makaronu
- Pieczone pierożki z serem
- Karp w szarym sosie
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Szara pasta
- Ciasto z jabłkami
- Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
- Masa czekoladowa - ganache
- Łagodne chili
- Kartofle duszone
- Sałatka z winogronami
- Tarta brokułowa
- Placki ziemniaczane
- Ziemniaki po niemiecku
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Placek z owocami (bez mleka)
- Przecier owocowy
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Szaszłyki z kurczaka
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Zupa ze świeżych pomidorów
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)