- Sałatka z rukoli
- Naleśniki z sosem mornay
- Tarta szpinakowa
- Duszona ryba z warzywami
- Włoska zupa jarzynowa
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Keks biszkoptowy
- Batoniki orkiszowe
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Mus brzoskwiniowy
- Zapiekane kanapki liliputa
- Czipsy
- Deser z rabarbarem
- Makrobiotyczne gołąbki
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Mus śliwkowy
- Tarta ze szpinakiem
- Spaghetti z bobem
- Różności pod beszamelem
- Sałatka z kurczakiem wędzonym
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Grecka zapiekanka warzywna
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Udka kurczaka z mirabelkami
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Tartinki
- Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym z makaronem
- Kurze zawiniątka
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Ciasteczka owsiane z ziarnem sezamowym
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Zupa kalafiorowa z curry
- Złocisty nektar
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Kotlety gryczane
- Pierniczki
- Sernik czekoladowy
- Faworki dla małych dzieci (bez glutenu)
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Zapiekanka turecka z miodem
- Pieczone jabłka
- Zrazy z pieca
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Gaspacho - hiszpańska zupa na zimno
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Kremowa zapiekanka z ziemniaków
- Napój z owoców jagodowych
- Pascha II
- Kolorowa jajecznica
- Tarta cukiniowa bez ciasta
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Pieczeń cielęca
- Panga w pergaminie
- Kolorowe gnocchi
- Słone patyczki
- Faszerowane papryki
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami