- Blinki z cukinii
- Chleb kukurydziany
- Kurczak z jabłkiem
- Zupa ze świeżych pomidorów
- Puree z marchwi
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Omlet grzybek z owocami
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Sos jogurtowy
- Migdały w karmelu
- Sałatka szpinakowa
- Cytrynowe ciasteczka
- Tarta cebulowa II
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Indyk przekładany
- Mrożony jogurt jagodowy
- Botwina
- Zawijaski z chleba tostowego
- Legumina śliwkowa
- Kluski z kaszy manny
- Zupa z dyni na słono
- Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów
- Placuszki-kaczuszki
- Kisiel żurawinowy
- Rozmaitości na parze
- Sernik na zimno
- Sałatka z truskawek i mięty
- Brzoskwinowe oczko
- Owocowa legumina
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Pizza rozmaitości
- Surówka z żurawinami i selerem
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Lody czekoladowe
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Tort czekoladowy
- Masa czekoladowa - ganache
- Kaszka z buzią
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Kolorowa jajecznica
- Sos koperkowy
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Bananowa manna
- Racuszki serowe
- Ciasteczka czekoladowe
- Mazurek nugatowy
- Naleśniki meksykańskie
- Francuskie kiełbaski serowe
- Kruche pierniczki
- Galaretka z surowymi owocami
- Grzanki z pieczoną fetą
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Ryba w sosie koperkowym
- Kapusta pekińska z patelni
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Zupa krem z marchwi