- Jajka z szynką w majonezie
- Śliwkowa legumina
- Legumina śliwkowa
- Sorbet arbuzowy
- Puree z bakłażana
- Figowe rogaliki
- Zupa z soczewicy
- Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Pasta z bakłażanów
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Przecier z manną
- Masa pomarańczowa
- Konfitury (i sok) z malin
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Racuszki serowe
- Schab winny
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Tarta jabłkowa II
- Jabłko z sałatką ryżową
- Sos polski
- Budyniowa zupa malinowa
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Pierogi kaukaskie
- Jajka panierowane
- Ciasto (bez mleka)
- Sierpniowa sałatka
- Kaczka z jabłkami
- Tarta z żurawinami
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Owocowa legumina
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Ciasto z jabłkami
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Surówka z dyni
- Tort makowy pyszny
- Placuszki jabłkowe
- Kawior z bakłażana
- Surówka z żurawiną
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Chleb (przepis podstawowy)
- Rulonik z pieczonym kurczakiem
- Zupa gulaszowa
- Bakłażany zapiekane
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Zapiekanka z sera i makaronu
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Nadziewany kabaczek
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Surówka zimowa
- Jeż z awokado
- Puree z truskawek i kiwi
- Schab z rodzynkami
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Ryba po grecku II
- Chłodnik