- Indyk przekładany
- Mus śliwkowy
- Kruche pierniczki
- Ziemniaki faszerowane
- Sałatka z truskawek i mięty
- Sorbet malinowy
- Dip fasolowy
- Kisiel żurawinowy
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Pomidory nadziewane ryżem
- Koktajl brzoskwiniowy
- Knedle ze śliwkami
- Brzoskwinowe oczko
- Kotleciki cielęce
- Pierwsze mięsko
- Barszcz czerwony
- Trufle czekoladowe
- Korż - placek kresowy
- Szparagi pod beszamelem
- Makaron z brokułami
- Napój marchwiowo - truskawkowy
- Placuszki rybne orientalne
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Błyskawiczny chłodnik
- Mozzarella w karecie
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Francuski sos czosnkowy
- Zupa z dyni
- Chleb razowy z kminkiem
- Surówka z mieszanych warzyw
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Zupa-krem z kukurydzy
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Pierwsze dziecięce ciasto
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Słone patyczki
- Gazpacho - chłodnik z warzyw
- Kisiel z malinami
- Puree z bakłażana
- Kokosowy sernik
- Lody bananowo - czekoladowe
- Pasta (dip) z bobu
- Krem z budyniu (bez jajek)
- Sok jabłkowy
- Kolorowe kulki
- Domowy kisiel wiśniowy
- Kruche ciasto z owocami i pianą
- Szejk niekoniecznie arabski
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Deser z rabarbarem
- Orzechy w czekoladzie
- Owocowe zabawki
- Daktylowe kulki
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Chleb ziołowy
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Schab pieczony po galicyjsku