- Konfitury (i sok) z malin
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Zupa z zielonego groszku
- Pasta z kurczaka
- Ryba cytrynowa
- Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Puchate pyzy
- Pierogi kresowe
- Mrożone owoce na patyku
- Zupa ogórkowa
- Ziemniaki po duńsku
- Maślane bułeczki (bez glutenu)
- Marchewka z brukselką
- Chłodnik owocowy
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Lody waniliowe
- Sałatka ryżowa (bezglutenowa)
- Smażona mozzarella
- Zupa z dyni
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Zupa z dyni na mleku
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Korż - placek kresowy
- Kurczak z ananasem
- Hiszpański omlet z ziemniakami
- Szparagi w cieście
- Kruche ciasto z owocami i pianą
- Kisiel z jabłkiem
- Kurczak z marchewką
- Mak z łamańcami
- Makaron w sosie Mornay
- Pasta (dip) z bobu
- Oliwki po swojemu
- Caprese
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Karmelowe wafelki
- Pierogi z owocami
- Kruche ciasto z masą makową
- Kruche wiatraczki
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Szpinak zapiekany z serem
- Wołowina z fasolką szparagową
- Tarta i babeczki z porami i szynką
- Chleb (przepis podstawowy)
- Ciasto (bez mleka)
- Jajka mimoza
- Tort czekoladowy
- Owocowa legumina
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Puszysty mus wieloowocowy
- Jabłka w cieście
- Strudel z jabłkami
- Naleśniki z sosem mornay
- Domowe pesto uproszczone
- Schab z pomarańczami
- Kokosowy sernik
- Galaretka owocowa z pianką (bez mleka)
- Kopytka (bez jajek)
- Sałatka grecka III