- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Amerykańska szarlotka
- Sos winegret
- Napój marchwiowo- truskawkowy
- Knedle ze śliwkami
- Jabłko z sałatką ryżową
- Surówka z kminkiem
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Makaron rozmaitości
- Zupa krem z zielonego groszku
- Pomidorowa z lanymi kluseczkami
- Jaś na słodko
- Drób z porzeczkami
- Fritata - warzywa w jajku
- Żółta pasta
- Fasola z miodem i cytryną
- Zupa z zielonego groszku
- Delikatny i puszysty sernik
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Placek z zielonego groszku
- Placuszki z cukinii
- Surówka z cykorii i natki
- Lane kluski
- Szaszłyk z indyka z morelami
- Lody sorbetowe dla uczulonych na mleko
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Pizza (bez glutenu)
- Zawijaski z chleba tostowego
- Sos koperkowy
- Deser brzoskwiniowy
- Migdały w karmelu
- Sałatka dziadka Julka
- Krem bananowy
- Chleb (bez glutenu)
- Chrupiące kaczuszki
- Surówka z marchewki
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Pieguski
- Makaron w sosie Mornay
- Zapiekanka z sera i makaronu
- Jabłka w cieście
- Lane kluski (bez jajek)
- Kanapka z pastą jajeczną
- Biszkopt z surowymi owocami
- Ciasto bananowe
- Surówka zimowa
- Masło czosnkowe
- Kurczak z jabłkiem
- Chleb alpejski z orzechami
- Szpinakowa zapiekanka
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Panierowane paluszki rybne
- Grzanki III
- Blinki z cukinii