- Tęczowy sorbet
- Kremowa zapiekanka z ziemniaków
- Ciasto jogurtowe
- Chleb Grahama
- Lody czekoladowe
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Kiszone ogórki cioci Marty
- Kurczak w sosie czereśniowym
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Sos majonezowy
- Pieguski
- Słone patyczki
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Szpinak zapiekany z serem
- Placki z cukinii
- Zupa z jabłek na słono
- Owocowy indyk
- Surówka z cykorii i natki
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Sernik tradycyjny
- Ryżowa szarlotka
- Domowe pesto uproszczone
- Pyzy
- Sałatka marokańska
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Spatzle
- Sernik na zimno
- Jabłkowy kurczak
- Kompot z rumiankiem
- Ciasto (bez mleka)
- Migdały w karmelu
- Kruche ciasteczka ( bez glutenu)
- Zrazy z pieca
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Pierniczki
- Dynia z piekarnika
- Ciasto-legumina z owocami
- Uszka
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Szejk niekoniecznie arabski
- Różowa kaszka
- Surówka z żurawiną
- Zupa szczawiowa
- Krem bananowy
- Kluski kładzione z jabłkami
- Ciasto do pizzy: kruche
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Grzanki parmezanowe
- Śliwki z figą i melisą
- Sorbet porzeczkowy
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Czipsy
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Owoce ze słoika
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Trufle z herbatników
- Legumina śliwkowa
- Babka drożdżowa Cioci Anuli