- Puchatkowe ciasteczka
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Pierogi z młodą kapustą
- Cynamonowo-migdałowe ciasteczka (bez mąki)
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Napój różany
- Sałata z truskawkami
- Mus truskawkowy II
- Soja prawie po bretońsku
- Zupa z soczewicy do termosu
- Sałatka
- Zraziki sezamkowe
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Papryka faszerowana warzywami
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Pomidorki sauté
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Spatzle
- Ciasto do pizzy: kruche
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Placek gruszkowy
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Sałatka z malin i arbuza
- Kisiel żurawinowy
- Cygański kociołek
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Kluski kładzione z jabłkami
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Surówka z selera z owocami
- Ciasto bezowe z kremem
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Zapiekanka warzywna - grecka
- Panierowane paluszki rybne
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Ciasteczka czekoladowe
- Ptysie na słodko z nadzieniem z bitej śmietany
- Oliwki po swojemu
- Ciasto z dynią
- Jajka marynowane w occie
- Legumina śliwkowa
- Zapiekanka brokułowa
- Murzynek Jaś
- Barszcz postny
- Zupa z dyni na słono
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Kuszące jabłka
- Masa pomarańczowa
- Błyskawiczna sałatka z tuńczyka
- Kisiel z truskawkami
- Indyk w warzywach z porzeczkami
- Kruchy placek ze śliwkami
- Brzoskwinowe oczko
- Mrożone bezy z malinami
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Sos wiśniowy do owoców
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Cytrynowe masło