- Surówka z mieszanych warzyw
- Deser biało czerwony
- Makaron z warzywami
- Duszona ryba z warzywami
- Bitki panierowane z wariacjami
- Ziemniaki faszerowane
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Ryba po azjatycku
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Suszone pomidory
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Pianka bananowa
- Puree z truskawek i kiwi
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Deser z rabarbarem
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Koktajl jabłkowy
- Zupa z pulpetami
- Zupa migdałowa
- Sałatka z tofu
- Schab pieczony po galicyjsku
- Sorbet arbuzowy
- Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu)
- Murzynek Jaś
- Placki ziemniaczane
- Zupa z zielonej sałaty
- Chleb pita
- Bułgarski chłodnik
- Pierogi z owocami
- Koktajl dla malucha z miodem i jogurtem
- Lody czekoladowe
- Bakłażany zapiekane
- Ostre ziemniaczki
- Kurczak w soku winogronowym
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Kartoflana zapiekanka
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Lane kluski
- Puree z marchwi
- Rolady z kurzych piersi
- Najprostsza tarta owocowa
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Napój marchwiowo - truskawkowy
- Chleb Grahama
- Ryba w sosie koperkowym
- Kurczak pani prezes
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Ryba po grecku II
- Pascha II
- Maślane bułeczki bez masła
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Zraziki sezamkowe
- Torcik z galaretką
- Różności pod beszamelem
- Błyskawiczna sałatka z tuńczyka
- Faszerowane papryki