- Jogurt własnej roboty
- Puree z bakłażana
- Ryba w sosie warzywnym
- Bezglutenowe ciasteczka
- Omlet grzybek z kozim serem
- Pasta - jajo i basta
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Mięso duszone po turecku
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Czipsy
- Owoce ze słoika
- Zupa jabłkowa
- Surówka z dyni
- Sos prowansalski aioli
- Makaron w sosie Mornay
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Tarta i babeczki z porami i szynką
- Szpinak z baraniną
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Grecki gulasz z drobiu
- Gnocchi dyniowe
- Pizza pomidorowo-serowa
- Babeczki z szynką i serem
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Jajka faszerowane
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Zapiekane kanapki liliputa
- Masło czosnkowe
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Bitki panierowane z wariacjami
- Zapiekanka serowa (bez glutenu)
- Krem z cukinii
- Schab z pomarańczami
- Sezamki
- Zupa z soczewicy do termosu
- Kluski serowe
- Domowy kisiel wiśniowy
- Sernik (bez glutenu)
- Tarta z mrożonym szpinakiem
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Chłodnik pomidorowy
- Kurczak z ryżem
- Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Sałatka z bakłażanów
- Drób z porzeczkami
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami
- Kurczak w curry
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Gołąbki z winogronowych liści
- Pizza z owocami
- Surówka z cykorii
- Szpinakowe pesto
- Tarta z brokułami lub z porami
- Placuszki cukiniowe
- Łazanki zapiekane z owocami