- Zawiniątka z wędliny i serka
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Cukinia z mięsem mielonym
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Ryba po żydowsku
- Risotto z łososiem
- Faszerowane kurze piersi
- Szparagi z jajkami mimoza
- Śliwkowy omlet
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Deser z rabarbarem
- Słoneczna sałatka
- Ciasto marchwiowo-bananowe
- Owsiane chrupki
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Koktajl dla malucha z miodem i jogurtem
- Pączki dla małych dzieci (bez mleka, jajek, glutenu)
- Wyraziste tofu
- Gnocchi dyniowe
- Spaghetti Estery
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Drób z porzeczkami
- Napój z owoców jagodowych
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Arabski chleb pita
- Placki (bez mleka, jajek)
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Spaghetti z sosem pomidorowo-warzywnym
- Owoce z kruszonką
- Sos prowansalski aioli
- Ciasteczka owsiane z ziarnem sezamowym
- Schab pieczony po galicyjsku
- Maślane bułeczki bez masła
- Zupa krem z cukinii
- Kotleciki cielęce
- Pizza pomidorowo-serowa
- Zupa z pulpetami
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Makrobiotyczne gołąbki
- Surówka z cykorii i natki
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Mus śliwkowy
- Biszkopt (bez glutenu)
- Truskawki w czekoladzie
- Zapiekanka z pomidorami
- Kruche ciasto z truskawkami
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Soja prawie po bretońsku
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Żółty chłodnik
- Sałatka z bakłażanów
- Placki ziemniaczane
- Kasza gryczana z serem
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Bakłażanowe kotlety
- Tarta z brokułami lub z porami
- Pierogi z soczewicą