- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Murzynek
- Kisiel owocowy
- Koktajl owocowy na lodach
- Odświętna sałatka z kapusty pekińskiej
- Karp w szarym sosie
- Kurczak w potrawce
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Potrawka z kurczaka ze śliwkami i miodem
- Łazanki zapiekane z owocami
- Pierwsze mięsko
- Rulonik z serem
- Dynia z piekarnika
- Kruche ciasteczka
- Felafelki
- Budyń (bez mleka)
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Ziemniaki po duńsku
- Suszone pomidory
- Lane kluski (bez glutenu)
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Baranina duszona po turecku
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Zupa minestrone
- Tarta prawie Tatin
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Pierogi z jagodami
- Pączki (bez glutenu)
- Sałatka z rukoli
- Makaron z sosem bez gotowania
- Legumina śliwkowa
- Przecier owocowy
- Zupa cytrynowa
- Krem twarożkowy z owocami
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe
- Kurczak z warzywami
- Tarta cukiniowa bez ciasta
- Łosoś znad zatoki
- Krupnik
- Sałatka z bakłażanów
- Czekoladowe chrupki
- Guacamole
- Sałatka makaronowa
- Ryż z jajkami na parze
- Szarlotka
- Śliwkowy omlet
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Paszteciki (bez jajek)
- Sałatka owocowa
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Chrupiący serek z gruszką
- Pieczone kartofle
- Grecka zapiekanka warzywna
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Piernik
- Jajka mimoza
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Tarta z mrożonym szpinakiem