- Krem z kalafiora
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Zupa francuska
- Żółta pasta
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Jagodzianki
- Kluski z kaszy manny
- Mleczne wafelki
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Muffiny jagodowe
- Chleb razowy z kminkiem
- Tort serowy wspaniały
- Zupa kukurydziana
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Masa czekoladowa
- Koktajl wiśniowy
- Faworki dla małych dzieci (bez glutenu)
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Słone patyczki
- Zraziki sezamkowe
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Sałatka z tofu
- Zapiekanka turecka z miodem
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Krupniczek mamy
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Delikatny i puszysty sernik
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Kurczak z ananasem
- Pierogi kaukaskie
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Koktajl owocowy na lodach
- Schab winny
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Zupa gulaszowa
- Pyzy
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Maślane bułeczki bez masła
- Sorbet porzeczkowy
- Naleśniki biszkoptowe z truskawkami
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Krem bananowy
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Bakłażany duszone
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Mazurek daktylowy
- Mus z kaszy manny
- Zrazy z pieca
- Zawijaski z chleba tostowego
- Masa czekoladowa - ganache
- Lody owocowe