- Chleb Grahama
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Lane kluski (bez glutenu)
- Kurczak w sosie cytrynowym
- Omlet grzybek z owocami
- Zupa migdałowa
- Krem z cukinii
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Różności pod beszamelem
- Trufle czekoladowe
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Pomidorowa z lanymi kluseczkami
- Mus z kaszy manny
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Ciasto bananowe
- Kruche ciasteczka
- Błyskawiczna sałatka z tuńczyka
- Budyń karmelowy
- Kurczak w sosie czereśniowym
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Owoce ze słoika
- Pulpety z koperkiem
- Wesołe omleciki
- Śliwki z figą i melisą
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Tarta wiśniowa
- Cukinia z wody
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Mrożone owoce na patyku
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Deser biało czerwony
- Spatzle
- Ryba w sosie koperkowym
- Knedle ze śliwkami
- Spaghetti z papryką
- Szpinakowe pesto
- Kompot ze śliwek
- Surówka z cykorii
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Kotleciki z soji
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kulki rybne po norwesku
- Pasta (dip) z bobu
- Sola meuniere
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Zrazy z kury
- Pesto po polsku
- Szaszłyki z łososia
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Chłodnik z pomidorów
- Aromatyczny schab
- Sałatka z cukini
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Mus brzoskwinia - jabłko - banan dla dzieci
- Zupa owocowa