- Mleczne wafelki
- Szparagi w cieście
- Tartinki
- Mrożone owoce na patyku
- Kostka z kaszki manny
- Zupa krem z dyni
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Suszone pomidory
- Ratatuja nicejska
- Napój marchwiowo-malinowy
- Tzatziki
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Pierogi z soczewicą
- Karp w szarym sosie
- Mak z łamańcami
- Wesołe omleciki
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Sos majonezowy
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Domowe pesto uproszczone
- Sałatka owocowa
- Brzoskwiniowa pianka
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Tarta cebulowa II
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Pierogi z młodą kapustą
- Surówka z cykorii
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Jajka marynowane w occie
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Sałatka szpinakowa
- Puree z dyni
- Indyk z marchewką
- Pierniczki
- Chleb pita
- Mazurek trójwarstwowy
- Paluszki z kurczaka z sosami
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Zupa jagodowa
- Naleśniki z jagodami
- Złocisty nektar
- Biszkoptowe ciasto z owocami
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Ryba w sosie warzywnym
- Budyń z żółtkiem
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Placuszki z twarogu
- Pierogi ruskie
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Czipsy
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Owocowa bomba