- Sałatka mięsna z morelami
- Warzywa smażone w cieście
- Mazurek cytrynowy III
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Spaghetti Estery
- Słodka bułka marchewkowa
- Grecka zapiekanka warzywna
- Sos polski
- Zimowy salad bar
- Łosoś pieczony w soli
- Makrobiotyczne gołąbki
- Napój z owoców jagodowych
- Cygański kociołek
- Sorbet arbuzowy
- Zupa krem z zielonego groszku
- Tartaletki z porami
- Niesłodka zupa z dyni
- Paluszki z kurczaka z sosami
- Spaghetti z sosem pomidorowo-warzywnym
- Tarta owocowa
- Wigilijny kompot
- Misie patysie - ciasto
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Sałatka z arbuza i fety
- Ciasto na ptysie
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Cukinia z wody
- Batoniki orkiszowe
- Śliwki z figą i melisą
- Wołowina z fasolką szparagową
- Surówka z selera z owocami
- Przecier z cukinii
- Pulpety z koperkiem
- Błyskawiczny indyk w ogórkach
- Kruche plastry cytrusów
- Pulpety
- Ciasto do pizzy: kruche
- Gnocchi dyniowe
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Lody jagodowe z miętą
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Makaron z sosem szpinakowym
- Szparagi solo
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Koktajl malinowy
- Kruche ciasto z musem owocowym
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Kopytka
- Klopsiki cielęce
- Cukiniowe ciasto
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Cytrynowe ciasteczka
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Placki ziemniaczane (bez jajek)
- Faszerowane kurze piersi
- Rozmaitości na parze
- Naleśniki z żółtym serem
- Kartofle duszone