- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Surówka z żurawinami i selerem
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Drobiowe bitki w sosie cytrusowym
- Zupa z soczewicy
- Pasta (dip) z bobu
- Murzynek
- Sałatka grecka III
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Stworki z ciasta serowego
- Sos jogurtowy
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Jabłkowy kurczak
- Zupa krem z dyni
- Kurczak z ryżem
- Łagodne chili
- Bułeczki z ziarenkami (bez mleka, jajek, glutenu)
- Rulonik z warzywami
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Batoniki orkiszowe
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Lody waniliowe
- Mulatki z bakaliami
- Tarta (bez glutenu)
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Legumina śliwkowa
- Kurczak pani prezes
- Koktajl owocowy na lodach
- Omlet grzybek z kozim serem
- Paszteciki (bez jajek)
- Botwina
- Resztki lata
- Mazurek cytrynowy III
- Sałatka makaronowa
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Gnocchi dyniowe
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Przecier owocowy
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Makrobiotyczne gołąbki
- Zupa krem z brokułów ze śmietanką
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Kisiel z truskawkami
- Paszteciki z tuńczykiem
- Sok jabłkowy
- Babka drożdżowa Cioci Anuli
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Barszcz czerwony
- Cukinie z daleka
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Kruchy placek ze śliwkami
- Omlet po polsku
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Szaszłyki z łososia
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Ziemniaki po duńsku