- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Sos winegret
- Sałatka z drobiem i morelami
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Mazurek cytrynowy III
- Budyń (bez mleka)
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Sierpniowa sałatka
- Kluski z kaszy manny
- Szparagi z jajkami mimoza
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Pyzy
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Masło czosnkowe
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Koktajl z mango
- Kompot z suszu
- Żółty chłodnik
- Pulpeciki pod beszamelem
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Ciasto marchwiowe
- Polski sos wielkanocny
- Ciasto z jagodami kruche
- Legumina śliwkowa
- Chleb razowy z kminkiem
- Sałatka z rukoli
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Sernik tradycyjny
- Placuszki z marchwi i ziemniaków
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Knedle ze śliwkami
- Zupa z zielonej sałaty
- Pasta z kurczaka
- Tarta prawie Tatin
- Puree z marchwi
- Sałatka owocowa na słono
- Szwedzki łosoś
- Kartoflana zapiekanka
- Indyk w galarecie
- Lekkie ciasto czekoladowe
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Pasta - jajo i basta
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Krupniczek mamy
- Lane kluski (bez glutenu)
- Koktajl mleczno-owocowy
- Sorbet porzeczkowy
- Baba wielkanocna z szafranem
- Lody z jogurtu
- Żółta pasta
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Kapusta z sosem sojowym
- Racuszki z dyni
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Kisiel malinowy